Multa lume se intreaba daca blanurile si piele de animale sunt sustenabile. Ce inseamna totusi ca un produs sa fie sustenabil?

Sustenabilitatea consta in indeplinirea nevoilor generatiilor actuale fara a compromite nevoile generatiilor viitoare, asigurand in acelasi timp un echilibru intre cresterea economica, ingrijirea mediului si bunastarea sociala.

Haideti sa vedem acum cativa factori care demonstreaza daca blana de oaie este sustenabila sau nu.

Blana de oaie este un deseu reutilizat

Oile nu sunt crescute pentru lana, ci pentru carnea lor. Majoritatea pieilor de miel sunt distruse si mai putin de 1% sunt tabacite si folosite.

Un studiu din Marea Britanie arata ca doar anul trecut, au fost distruse peste 15 milioane de piei de miel – o risipa socanta de resurse naturale.

Cand achizitionati un produs din blana naturala de oaie, deja reciclati si folositi bine ceva care altfel ar fi pierdut. Acelasi lucru se intampla si cu alte animale, precum vacile sau viteii, care doar o parte din piei ajung sa fie utilizate si tabacite pentru a realiza covoare din piele de vaca pentru a fi reutilizate.

Utilizare minima a terenului si a apei

Blana de oaie provine din turme libere si nu consuma resurse suplimentare decat cele necesare pentru aprovizionarea industriei carnii.

Terenul pe care sunt cultivati este de obicei impropriu pentru culturi si foloseste precipitatiile naturale pe cat posibil. Iarba si plantele pe care pasc oile scot carbonul din atmosfera si il transforma in energie – literalmente pentru a creste pielea de oaie!

Biodegradabil si fara crom

Blanurile de oaie este biodegradabila in mod natural – daca este lasata in pamant, va ramane foarte putin dupa un an, in timp ce blana artificiala si covoarele sunt inca complet intacte.

Fiind un produs organic, lana necesita un tratament de bronzare pentru a se asigura ca fibrele sunt mentinute si lana poate fi folosita multi ani, altfel s-ar dezintegra in mod natural.

Procesul de bronzare pentru multe blanuri de oaie, si mai ales pentru cele special create pentru bebelusi, nu utilizeaza substante chimice dure si sunt complet lipsite de crom.

Care culoare este cea mai durabila?

Da, culoarea conteaza cand vine vorba de durabilitate. Mierea este culoarea naturala a blanei de miel dupa procesul de bronzare – daca achizitionati un covor din blana de miel in aceasta nuanta de miere, aceasta este cea mai ecologica alegere pe care o puteti face.

Toate celelalte culori, inclusiv albul, au avut un tratament suplimentar de vopsire pentru a produce o culoare diferita.

Avand mediul inconjurator si siguranta bebelusului in prim-planul mintii noastre, ne asiguram ca orice coloranti utilizati sunt vopsele vegetale naturale, iar procesul utilizeaza cat mai putina apa si energie.

Blana de oaie nu este doar un produs natural luxurios si frumos, ci este buna atat pentru Pamant, cat si pentru oameni si bebelusi. Asa ca alegeti intodeauna produsele naturale in dauna celor sintetice.

6 thoughts on “Sunt blanurile de oaie sustenabile?

  1. Am fost placut surprins de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa evidentieze aspecte importante legate de performantele echipei si sa ofere o perspectiva clara asupra directiei in care se indreapta. Este un material foarte bine documentat si argumentat, care merita citit atent.

  2. Articolul prezinta o analiza foarte interesanta a evolutiei echipei de fotbal din ultimii ani. Este impresionant cum s-a schimbat strategia de joc si cum au evoluat rezultatele in functie de antrenorii care au condus echipa. De asemenea, sunt prezentate si perspectivele pentru viitor, ceea ce adauga un plus de interes cititorilor.

  3. Comentariile cititorilor adauga o dimensiune interesanta discutiei si ar fi util ca autorul sa raspunda la unele dintre intrebarile sau observatiile facute. O dezbatere constructiva poate imbunatati calitatea informatiilor prezentate.

  4. As fi vrut sa vad mai multe statistici sau date concrete care sa sustina argumentele prezentate. Totusi, articolele de genul acesta sunt utile pentru pasionatii de fotbal care vor sa inteleaga mai bine mecanismele din spatele rezultatelor.

  5. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat evolutia jucatorilor din echipa si strategia antrenorului. Este important sa intelegem contextul in care se desfasoara meciurile pentru a putea aprecia performanta echipei.

  6. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra situatiei echipei de fotbal. Sunt de acord cu analiza facuta si cred ca echipa are potentialul de a se dezvolta in viitor.

Comments are closed.