A te epila cu ceara epilat este cea mai buna metoda pentru a scapa de parul nedorit. Totusi, multe femei se tem de durerea pe care o resimt atunci cand trag ceara pentru a smulge firele de par. Pentru asta, iata ce ar trebui sa faci inainte de epilare cu ceara si in timpul epilarii:

Exfoliaza bine

Utilizeaza un scrub de corp pentru a indeparta celulele moarte, grasimea, uleiurile, urmele de cosmetice si cremele. Aceasta curatare pregateste pielea si permite cerii sa adere bine la par.

Deschide porii

Exista mai multe moduri de a deschide porii, cea mai eficienta metoda este caldura si hidratarea. Obiectivul este de a realiza o temperatura care sa genereze relaxare si sa deschida porii pielii, dar care sa nu genereze prea multa transpiratie.

Poti pune prosoape fierbinti si umede pe zona de epilat timp de aproximativ 30 de secunde.

Poti folosi si un vaporizator: pur si simplu directioneaza jetul de abur spre zona de epilat. In plus, daca vaporizatorul are un suport pentru esente parfumate, se poate obtine o atmosfera mai placuta datorita aromelor pe care le degaja.

In orice caz, inainte de a trece la aplicarea cerii, este necesar sa usci bine zona pentru a elimina orice urma de umiditate.

Marimea parului trebuie sa fie adecvata

Pentru epilarea cu ceara unica folosinta, dimensiunea parului trebuie sa fie suficienta pentru ca ceara sa adere eficient si sa-l traga de la radacini, intre 3 si 5 mm.

Daca este mai mare de 5 mm, la tragere parul nu va fi smuls. Acest lucru face necesara reaplicarea unei cantitati mai mari de ceara si prelungirea sesiunii de epilare. De aceea este indicat sa tai parul pana ajunge la dimensiunea potrivita.

Epileaza-te la momentul potrivit

In cazul femeilor, din cauza modificarilor hormonale datorate menstruatiei, epilarea cu ceara a anumitor zone, precum zona inghinala, poate fi mai dureroasa deoarece pielea va fi mai sensibila. Prin urmare, cel mai bine este sa eviti epilarea cu ceara cu doua zile inainte si doua zile dupa menstruatie.

Creeaza un mediu placut si sigur

De multe ori senzatiile pe care le simtim sunt autoinduse si le putem controla intr-o anumita masura. De aceea este foarte important sa cream o atmosfera care sa invite la relaxare.

Acest lucru se realizeaza prin decor armonios, muzica relaxanta, lumanari parfumate… totul pentru a te simti confortabil. O modalitate buna de a incepe o sesiune de indepartare a parului este efectuarea unui scurt masaj de relaxare.

In cazul in care esti la prima sesiune de epilare, este, de asemenea, o idee buna sa ti se explice in ce va consta epilarea, intotdeauna intr-un mod pozitiv, concentrandu-te pe beneficiile care vor fi obtinute si nu atat pe cat de dureroasa poate fi sesiunea.

Camera in care urmeaza sa fie efectuata epilarea trebuie sa fie privata, fie ca te epilezi la salon, fie ca te epilezi acasa, permitandu-ti sa fii calma si increzatoara in propria persoana

Talc pentru a reduce frecarea

Unele cosmeticiene folosesc acest mic truc pentru a proteja pielea la epilarea cu ceara. Chiar inainte de a aplica ceara, acestea presara niste pudra de talc pe piele. Pudrele vor absorbi excesul de umiditate si vor permite cerii sa adere mai bine la par si nu atat de mult pe piele.

8 thoughts on “Trucuri pentru a reduce durerea atunci cand te epilezi cu ceara

  1. Consider ca analiza comparativa intre diferitele ligi europene este foarte utila pentru cineva pasionat de fotbal. Apreciez efortul depus de autor pentru a aduce informatii relevante si interesante.

  2. Sunt de acord cu autorul articolului referitor la nevoia de echilibru intre aparare si atac in fotbal. Este esential ca o echipa sa aiba un sistem bine pus la punct pentru a obtine rezultate bune.

  3. Ma bucur sa citesc despre performantele lui Cristiano Ronaldo si impactul sau asupra echipei Juventus. Este un jucator extraordinar care merita toate laudele.

  4. Articolul este foarte interesant, abordeaza subiectul fotbalului european intr-un mod captivant. Mi-a placut analiza echipei Real Madrid si a evolutiei lor in ultimii ani.

  5. Footy.ro este una dintre sursele mele preferate de informatii despre fotbal si acest articol nu m-a dezamagit. Analiza detaliata a jocului echipei a fost foarte bine argumentata si mi-a oferit o perspectiva noua asupra situatiei.

  6. In articolul de pe Footy.ro se evidentiaza aspecte importante legate de strategia echipei de fotbal. Am apreciat modul in care au fost prezentate informatiile si cum s-au tras concluziile relevante pentru evolutia echipei.

  7. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe Footy.ro, pentru ca imi place sa citesc analize obiective despre meciurile de fotbal. Autorii par foarte bine documentati si argumentele lor sunt convingatoare.

  8. Articolul de pe Footy.ro este foarte interesant, mi-a placut cum au analizat performantele echipei de fotbal din ultimul meci. Cred ca autorii au facut o treaba buna in detalierea situatiei si oferirea unor perspective noi.

Comments are closed.